Revalidatie

Sanavit revalidatie

Als u een operatie heeft gehad, moet herstellen na een hartinfarct, een sportblessure heeft opgelopen of ziek bent geweest, dan kunt u bij ons een revalidatie programma volgen om tot herstel te komen.

Sanavit heeft een ruimte ingericht met specifieke revalidatie apparatuur waarmee u onder begeleiding van uw fysiotherapeut kunt werken aan een gericht herstel.

De revalidatie training zal vaak met gerichte behandelingen worden ondersteunt.

Indien u niet in staat bent naar de praktijk te komen dan zal de fysiotherapeut bij u aan huis komen om u te helpen bij uw revalidatie. De revalidatiezorg kan plaatsvinden in een revalidatiecentrum, thuis, een verpleeghuis of bij ons in de praktijk.

Heeft u vragen over uw specifieke situatie? Of wilt u een keer in onze fysiotherapie-praktijk komen praten? Belt u gerust voor een afspraak of informatief gesprek.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u direct doorverwijst naar de fysiotherapeut. Het betreft hier klachten aan botten en gewrichten.

Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie). Orthopedische revalidatie is echter ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboog klachten).

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.

De orthopedische revalidatie bij Sanavit gebeurt aan de hand van behandelprotocollen. Onze praktijk is ingericht met moderne revalidatie apparatuur. Hierdoor worden de oefenmoelijkheden vergroot en kan het behandelproces zeer nauwkeurig worden bijgehouden. Het behandelplan bestaat uit een oefenprogramma en indien nodig individuele behandelingen. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Bent u recent geopereerd of wordt u binnenkort geopereerd? Neem dan contact op met Sanavit voor informatie over het revalidatie traject.